Ville Urponen

IMOCG masterclass Ville Urponen

Een orgel-masterclass op het Martiniorgel in het kader van de International Martini Organ Competition Groningen, gegeven door de Finse organist Ville Urponen.

In het kader van de International Martini Organ Competition Groningen worden er acht masterclasses gegeven op verschillende orgels in stad en ommeland. Naast deelnemers van de IMOCG kunnen ook conservatoriumstudenten, vak-organisten en gevorderde amateurs zich hiervoor aanmelden, via dit inschrijfformulier op de website www.imocg.nl. Deelname kost € 50.

Deze masterclass van de Finse organist Ville Urponen heeft als thema ‘vrije orgelwerken van Bach‘. De deelnemers krijgen les op het monumentale Schnitger-orgel in de Martinikerk.

In de IMOCG strijden 12 jonge talentvolle organisten in drie competitierondes om de winst. Zij spelen op drie monumentale Groninger orgels. Het publiek is welkom bij alle evenementen in deze week. Naast competitierondes zijn er ook masterclasses, een excursie en meerdere concerten door internationale concertorganisten. De finale van het concours is op zaterdag 3 augustus.

Entree voor deze masterclass (als toehoorder) is gelijk aan de normale entreeprijs voor de kerk (€ 2,00). 

Wanneer

  • Donderdag 1 augustus 2024 09.30 - 12.00 uur

Prijzen

  • € 2,00