Kultuuragenda

De KultuurAgenda is dé culturele agenda van de provincie Groningen. 
Een concert, voorstelling, workshop, netwerkbijeenkomst of tentoonstelling, van amateurkunst tot professionele aanbieders, elke culturele activiteit kan worden toegevoegd.   

Meld jouw activiteit direct hier aan!

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

947 resultaten

 • The Congos & The Gladiators

  The Congos & The Gladiators
  Muziek overig

  woensdag 19 juni, Groningen

  Twee grote rootsreggae namen uit de jaren 70 op één avond
 • Kinderbiënnale Groninger Museum

  Kinderbiënnale Groninger Museum
  Kinderen

  t/m 3 november, Groningen

  De grote internationale Kinderbiënnale 2024, vol met kleurrijke kunstwerken van Nederland tot aan Singapore. Kom jij ook opnieuw kijken, doen en verwonderen?
 • Het zijn de houten (s)

  Het zijn de houten (s)
  Tentoonstelling

  t/m 7 december, Appingedam

  Ontdek de fascinerende nalatenschap van de Van Houten familie in de tentoonstelling ‘Het zijn de Van Houten (s)’. Vier opmerkelijke individuen, geboren en getogen in de stad Groningen en later deels verhuisd naar het westen van het land.
 • Expositie Edith Snoek

  Expositie Edith Snoek
  Tentoonstelling

  wekelijks , Groningen

  Edith Snoek schildert kundig de ambivalentie, schoonheid en kwetsbaarheid die kinderen en adolescenten zo kenmerken. Edith Snoek (1958) studeerde in 2003 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.
 • 200 jaar reddingwezen - Redders op zee

  200 jaar reddingwezen - Redders op zee Mees Toxopeus
  Tentoonstelling

  t/m 31 oktober, Zoutkamp

  Redders trotseren vrijwillig de gevaren als anderen zich haasten om een veilige haven te vinden. Expositie over de reddingsgeschiedenis in het oostelijk waddengebied met speciale aandacht voor Mees Toxopeus, pionier van de zelfrichtende motorreddingboot.
 • Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

  Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst
  Varia

  t/m 23 juni, Bellingwolde

  Westerwolde rijgt is een uniek tuin- en kunstevenement dat jaarlijks in de 2e helft van juni in Zuidoost-Groningen wordt gehouden. Twintig prachtige tuinen en bijzondere locaties (BL) openen hun tuinhek, poort of deur om bezoekers gastvrij te ontvangen.
 • Cursisten VRIJDAG exposeren in het UMCG

  Cursisten VRIJDAG exposeren in het UMCG
  Tentoonstelling

  t/m 23 juni, Groningen

  In deze presentatie zie je werk van cursisten uit de cursus Blauwdrukken, gegeven door kunstenaar-docent Pol Taverne. Blauwdrukken ofwel cyanotypie, is een oude fotografische techniek waarbij je makkelijk en snel een fotogram of afdruk kunt maken van een foto. Je leert bij VRIJDAG alle mogelijkheden van de techniek kennen, van het prepareren van papier via het belichten tot aan het ontwikkelen met water.

  Door verschillende materialen en drukvormen in te rollen met gekleurde drukinkt en over de blauwdruk te drukken met een etspers kun je de mooiste combinaties krijgen. Het is niet moeilijk en de resultaten zijn vaak verbluffend!

 • Iconen van het Platteland, historische boerderijen op

  Iconen van het Platteland, historische boerderijen op
  Tentoonstelling

  t/m 30 juni, Winsum

  Deze zomer reist de buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland, historische boerderijen op weg naar de toekomst’ opnieuw door Nederland. Van 25 april tot 1 juli is de tentoonstelling te bezoeken op de wierde Maarhuizen in het Groningse Winsum. Hier komen het verleden van dit bijzondere gebied en de kansen die agrarisch erfgoed biedt voor de toekomst op boeiende wijze samen.

  In de expositie ‘Iconen van het platteland’ wordt de historische waarde van boerderijen en hun rol in het landschap belicht. De expositie wijst op de kansen die herbestemming van boerderijen biedt voor een toekomstbestendig platteland. Geen nostalgie, maar de blik gericht op de toekomst met oog voor de geschiedenis.

  Met een sprekende vormgeving zet de expositie agrarisch erfgoed en de link met het landschap in de schijnwerpers. Het laat zien hoe het platteland is veranderd en hoe agrarisch erfgoed kansen biedt, ook voor generaties na ons. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en reist na Winsum door naar een andere buitenlocatie in Nederland.

  Activiteiten Op Maarhuizen
  Van 25 april tot 1 juli is de expositie te bezoeken bij de Enne Jans Heerd op de eeuwenoude wierde Maarhuizen, een groene oase in het vlakke landschap van het Groninger Hogeland. Deze historische boerderij is, mede dankzij Staatsbosbeheer, gerestaureerd en heeft een nieuwe bestemming gekregen als podium voor natuur en cultuur. Op 12 mei vinden hier diverse activiteiten plaats rondom het thema historische boerderijen. Houd voor meer informatie de agenda van Op Maarhuizen in de gaten: www.opmaarhuizen.nl/agenda.

  Boerderij in beweging
  Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van het programma Boerderij in beweging, een initiatief van het Boerderijenfonds en Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN), in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Nationaal Restauratiefonds. Het zet zich in voor het gebruik van agrarisch erfgoed in de ontwikkeling en herinrichting van een leefbaar platteland.

  Kijk voor meer informatie over de expositie op www.boerderijinbeweging.nl/expositie/.

 • Wandeling met dorpsgids door Adorp

  Wandeling met dorpsgids door Adorp Kerk Adorp
  Rondleiding

  t/m 1 september, Adorp

  Adorp is een dorps met een rijke geschiedenis. Een dorpsgids neemt je graag mee op een historische wandeling door dit kleine wierdedorp.
 • Jeugdfonds Let's Dance

  Jeugdfonds Let's Dance
  Kinderen

  t/m 22 juni, Groningen

  Gratis danslessen in De Hoogte.
  Samen dansen, het ritme volgen en helemaal opgaan in de muziek: dansen laat je niet alleen bewegen maar ook voelen! Voor veel kinderen en jongeren is dansen een passie en een uitlaatklep. Maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid om samen met vrienden te dansen op een dansschool. Daarom organiseren we op de Urban Dance Ground gratis danslessen: Jeugdfonds Let’s Dance!

  Door heel Nederland liggen maar liefst 23 Urban Dance Grounds: een dansvloer in de openbare ruimte met een geluidsbox, waarmee iedereen op zijn of haar favoriete muziek kan dansen. Deze pleintjes liggen in de wijk, dicht bij de kinderen en jongeren. Maar nog niet iedereen kent deze dansplek of maakt hier gebruik van.

  Met dit project willen we met name meisjes stimuleren om te dansen op de pleintjes. In Groningen worden meerdere weken verschillende gratis proeflessen gegeven onder begeleiding van professionele dansdocenten Milou en Jayliana van Dance Division Dijkmansport.

  Dagen:
  Woensdag 22 mei (16.00 – 17.00 uur)
  Zondag 26 mei (10.00 – 11.00 uur)
  Woensdag 29 mei (16.00 – 17.00 uur)
  Zaterdag 1 juni (10.00 – 11.00 uur)
  Woensdag 5 juni (16.00 – 17.00 uur)
  Zaterdag 8 juni (10.00 – 11.00 uur)
  Woensdag 12 juni (16.00 – 17.00 uur)
  Zaterdag 15 juni (10.00 – 11.00 uur)
  Woensdag 19 juni (16.00 – 17.00 uur)
  Zaterdag 22 juni (10.00 – 11.00 uur)
  Feestelijke afsluiting: Zaterdag 29 juni

 • Weefproject Between I#I Be-twined

  Weefproject Between I#I Be-twined
  Beeldende kunst overig

  t/m 20 juli, Groningen

  Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) heropent met het project Between I#I Be-twined van geëngageerd beeldend kunstenaar Inbal Ann Hershtig. Het voormalige trappenhuis van Station Groningen Noord wordt van 20 mei t/m 20 juli 2024 getransformeerd tot een 6 meter lang weefgetouw en een gezamenlijke creatieplek. De opening is op zaterdag 25 mei.

  Inbal Ann Hershtig woont in Selwerd, en zag op plattegronden de geschiedenis van de gescheiden buurten. Station Groningen Noord werd in 1884 gebouwd. Tot het viaduct in 1974 was er alleen een kleine loopbrug over het spoor die bewoners uit het noorden van de stad met het centrum verbond. Tot op de dag van vandaag is de impact van deze sociaal-geografische scheiding in Groningen merkbaar. Dit inspireerde Hershtig tot het ontwikkelen van het walk-in weefproject Between I#I Be-twined.

  Twee maanden lang zal KPNST (ZO) een platform zijn voor het verzamelen, delen en het verbinden met de lokale omgeving. Groningers, maar vooral bewoners uit de omgeving van het Noorderstation worden door Inbal Ann Hershtig uitgenodigd om afgedankt textiel te doneren, en gratis deel te nemen aan open weefsessies, thematische workshops en begeleide wandelingen.* Zo bouwt Hershtig twee maanden aan gedeelde kennis over de verbinding met onze bruikbare omgeving, en de gezamenlijk ervaring van het tactiele en non-verbale aspect van het weven. Dit resulteert ook in een groot weefwerk waar het herbestemde materiaal van beide spoorzijden in is verweven. Between I#I Be-twined is daarnaast als expositie 24/7 door de ramen te zien en tijdens openingstijden te bezoeken.

  Praktische informatie 1e week: Give & Gain - Textiel Hergebruiken
  Doneer je afgedankte textiel: lakens / kussenslopen / theedoeken / t-shirts. Leer hoe je er weefmateriaal van kunt maken:
  Maandag t/m woensdag 20, 21, 22 mei: 13.00 - 18.00 uur
  Donderdag 23 mei: 16.00 - 20.00 uur
  Vrijdag 24 mei, workshop Ontrafel: 13.00 – 18.00 uur

  Voor de workshops: Ontrafel, Basis Weven, DIY Loom, Weef Lokaal Motieven + Guided Walks, Open Weef Sessies en andere activiteiten of evenementen: houd het publieke programma online in de gaten.*
  (Data en tijden kunnen gewijzigd of toegevoegd worden: check online voor updates.)

  Between I#I Be-twined publieksactiviteiten, openingstijden en meer informatie:
  Website (EN): https://www.inbalhershtig.com
  Website (NL): https://www.kpnst.nl
  Instagram – Artisanna: @artisan_na
  Instagram – KPNST: @kp_noorderstation

  Between I#I Betwined is mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en het Cultuurfonds.

  Opening: zaterdag 25 mei om 15.00 uur
  Adres: KPNST (ZO), Station Groningen Noord, Kastanjelaan 1, 9741 CN Groningen
  Toegankelijkheid: Helaas alleen rolstoelvriendelijk aan buitenkant raampartijen beneden en op de perrons

  Kunstprojecten Noorderstation (KPNST) is sinds 2008 een projectruimte voor (experimentele) kunst in de voormalige perronopgangen van Station Groningen Noord. Projecten in KPNST zijn 24/7 zichtbaar door de ramen op de begane grond en de perrons boven. KPNST biedt kunstenaars uit Groningen een podium en werktijd. Doel is kunst, en de totstandkoming, meer waarneembaar en deelneembaar te maken voor kijkers en passanten. Het programma herstart in 2024.


  Achtergrond: Inbal Ann Hershtig studeerde in 2020 af aan het Frank Mohr Instituut, en woont en werkt in Groningen. Hershtigs performatieve, participatieve en geëngageerde werk komt voort uit een sterke persoonlijke motivatie om zich te verbinden met haar eigen omgeving. Ze verkent artistieke tegenbewegingen in onze materiële cultuur van nieuw, snel en wegwerpen door middel van handwerktechnieken. Daarin staat haar werk als Hedendaags Jager-Verzamelaar centraal.

  Hershtig begon letterlijk materialen te verzamelen in haar huis en op straat. Waar anderen misschien afval zagen, vond en zocht zij haar grondstoffen. Ze raakte diep geïnteresseerd in het enorme potentieel van dit nieuwe gegeven. Ze begon deze waardering te delen door mensen uit te nodigen om materiaal te verzamelen en samen met haar te weven. Haar onderzoeksterrein is de nabije omgeving en de verstrengeling tussen mens en landschap in de bredere zin. Prominent in Hershtigs nauwgezet uitgevoerde kunstwerken is haar focus op de interactie met deelnemers en omgeving, de betekenis van tastbaarheid in handwerktechnieken, en gedegen onderzoek. Eerdere projecten waren o.a. in Tuinen Mien Ruys (2023, Dedemsvaart), Stroomopwaarts (2022, Vlechtmuseum Noordwolde), Bierumer School (2021, Bierum), Shaky Grounds Festival (2018, Groningen).

 • Expositie Tijdstudies van Leka Dereviankina

  Expositie Tijdstudies van Leka Dereviankina
  Ruimtelijk werk

  t/m 27 juli, Bierum

  De Oekraïense beeldend kunstenaar Leka Dereviankina is gastkunstenaar in de Bierumer School, waar ze nieuw werk maakt en presenteert in een poging vat te krijgen op tijd.

  Leka Dereviankina is een interdisciplinaire kunstenaar: ze maakt tekeningen en combineert ze met schilderijen en collages, sculpturen en video-installaties.

  Het fascineert haar om tijd op verschillende manieren vast te leggen in beelden. Naast tekeningen gebruikt ze bijvoorbeeld video-opnamen als ruw materiaal om mee te experimenteren. Zo begon ze vorig jaar een samenwerking met twee atoomwetenschappers, in een poging meer greep te krijgen op de begrippen tijd en ruimte. Als kunstenaar zoek ze daarin vooral de grenzen èn de verbindingen tussen wetenschap en kunst.

  ‘Wat is tijd? We zijn ons ervan bewust, we voelen het en zien wat tijd doet in de wereld om ons heen. Tijd geeft het begin en einde aan van alles om ons heen, of toch niet? We weten het niet helemaal zeker... Ik denk dat er nog zoveel te ontdekken valt in het concept "tijd". En natuurlijk heb ik zelf tijd en focus nodig voor mijn verkenningsreis over tijd. De residency in de Bierumer School geeft mij een prachtige en unieke kans om een lange periode op mijn werk te concentreren.’

  Aan het eind van haar werkperiode bouwt ze het resultaat van haar proces op als tentoonstelling, vol met gedachten, vormen en verrassingen. Het werk in ontwikkeling is te volgen in de werk- en presentatieruimtes van de Bierumer School. Je bent daarvoor van harte welkom tussen 14:00 - 17:00 uur op alle vrijdagen en zaterdagen.

  De opening van de expositie Tijdstudies vindt plaats op zaterdag 29 juni van 14:00 - 17:00 uur. Leka Dereviankina gaat die middag in gesprek over haar werk in de Bierumer School. Deze residentie komt tot stand in samenwerking met de Stichting Art Indeed.
  Bierumer School biedt kunstenaars ruimte voor productie en presentatie en is iedere vrijdag en zaterdag open voor publiek van 14.00 - 17.00 uur. Bierumer School, Hereweg 12, 9906 PE Bierum www.bierumerschool.nl.

 • LARS BREUER: TOESTAND

  LARS BREUER: TOESTAND
  Tentoonstelling

  t/m 28 juni, Groningen

  OFF HOOK nodigt u van harte uit voor de opening van

  LARS BREUER
  TOESTAND

  Zaterdag 18 mei 17.00 uur
  Expo: 18 mei 2024 t/m 28 juni 2024

  Lars Breuer werd in 1974 geboren in Aken, Duitsland, en woont en werkt in Keulen.
  Hij studeerde kunstgeschiedenis, filosofie en beeldende kunst in Münster en Düsseldorf.
  Van 2004 tot 2010 was hij een van de oprichters van de tentoonstellingsruimte Konsortium.
  Het werk van Lars Breuer heeft een conceptuele benadering en verwijst naar kunstgeschiedenis en literatuur. De ruimte waarin hij werkt wordt vaak opnieuw gedefinieerd door grote muurschilderingen waarin hij gebruik maakt van een zelfontworpen cursieve typografie die verschillende elementen combineert: expressieve woorden in een abstracte constructie met andere elementen.
  Daarbij verliest hij het heden niet uit het oog.
  Zijn muurschilderingen benadrukken het politieke landschap van crisis en gaan over de taal
  van autoriteit en de instabiliteit van betekenis en doel in het hedendaagse leven.
  Naast typografische oplossingen creëert Lars Breuer abstracte en kleurrijke
  composities op doek. Expressieve vormen staan tegenover abstracte constructies of harde elementen.
  Speciaal voor deze solotentoonstelling wordt er op initiatief van Off Hook een nieuwe zeefdruk van Lars Breuer vervaardigt in samenwerking met Zeefdruk Atelier Hogeland in Warffum.

 • Meezingcafé in Beijum

  Meezingcafé in Beijum
  Muziek overig

  t/m 18 december, Groningen

  𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗲𝗸, 𝗵𝗲𝗲𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗲𝗻𝘀 𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗼𝗽 𝗴𝗲𝘇𝗲𝗹𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗶𝗱, 𝗱𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲̈𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝗰𝗮𝗳𝗲́!

  Jong en oud zingt uit volle borst mee met Ede Staal, The Rolling Stones en verschillende verzoeknummers. Er is live muziek, de songteksten worden op een groot scherm geprojecteerd en de bar is geopend.

  In Beijum wordt elke maand een Meezingcafé georganiseerd in het Trefpunt. Zing lekker mee in de zaal of door de microfoon onder begeleiding van een pianist!

  𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿
  Elke laatste woensdag van de maand. (28 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni, 25 september, 30 oktober, 27 november en 18 december)

  𝗧𝗶𝗷𝗱
  20.00 - 22.00 uur

  𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲
  Wijkcentrum Trefpunt

  𝗧𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴
  GRATIS

 • inge steenhuis

  inge steenhuis
  Tekenen en schilderen

  t/m 14 juli, groningen

  Inge Steenhuis inde Portierloge/gatekeeperslodge

 • Met De Ploeg in de stilte

  Met De Ploeg in de stilte
  Tentoonstelling

  t/m 15 september, Ter Apel

  Groninger kunstkring De Ploeg exposeert van 28 april tot en met 15 september 2024 in Museum Klooster Ter Apel met de tentoonstelling 'Met De Ploeg in de stilte'. Stilte speelt in het kloostergebouw een belangrijke rol. Maar wat betekent stilte voor de kunstenaar? Is stilte nodig om een schilderij te maken? En wat betekent het voor de kijker? Kan je stilte ervaren door naar kunst te kijken? En moet het eigenlijk stil zijn in een museumzaal? Twaalf leden van Groninger kunstkring De Ploeg en twee gastexposanten stellen werk tentoon met stilte als inspiratiebron.

 • Door de bomen

  Door de bomen
  Tentoonstelling

  t/m 22 september, Slochteren

  Het park van de Fraeylemaborg is een rijksmonument; een aangelegd park van nationaal belang, dat behouden moet blijven. Waarom eigenlijk, wat maakt het zo bijzonder? En hoe behoud je een levend monument?
  Het landgoed om de Fraeylemaborg is een zorgvuldig aangelegd park waar ontwerpen uit verschillende eeuwen naast elkaar voortbestaan. Met behulp van historische kaarten van onder andere tuinarchitect L.P. Roodbaard en beeldende kunst krijgt de bezoeker een beeld van de Franse barok en Engelse landschapsstijl.
  Er wordt al eeuwenlang hard gewerkt in het park. Een film uit circa 1950 toont hoe het kappen en transport van hout in zijn werk ging. Speciaal voor de expositie is ook een nieuwe film gemaakt die inzicht geeft in het huidige beheer van het park en de lastige keuzes achter de schermen.
  Het park is ook een plek waar mensen samenkomen, van de bekende Dikke Boom tot de zendingsfeesten. De herinneringen van borg- en buurtbewoners en bijzondere voorwerpen tonen de enorme veelzijdigheid van de beleving, inclusief werk van kunstenaars Wilco van der Laan, Adri Wolters, Reinder Homan en meer. Zie het zo bekende Slochterbos met andere ogen.

 • Ro-d-Ys

  Ro-d-Ys
  Muziek overig

  20 en 21 juni, Winschoten

  Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band

  De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit.

  De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro-d-ys. De uit Oude Pekela afkomstige band, met Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter en Bennie Groen, stond toen achttien weken in de Top 40. Op enig moment stonden er zelfs twee nummers in de hitlijst: 'Take her home' en 'Just fancy'. Een nog altijd ongekende prestatie. De Ro-d-ys maakten tien singles en namen twee lp's op. Daarnaast werden ze geroemd om hun goede live-optredens.

  Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) nam het initiatief voor een muzikaal eerbetoon, waarin hij samen Ralph Mulder (Alamo Race Track) en andere topmuzikanten het Ro-d-ys-repertoire zal spelen. Nomden zegt: 'De muziek spreekt ons aan vanwege de frisheid en vindingrijkheid van de composities en arrangementen. Je zou ze qua sfeer kunnen vergelijken met The Kinks en wat ons betreft zijn hun beste nummers ook van dat niveau. En dan is er de pure trots dat er zoveel moois is ontstaan in de regio waar Ralph en ik zijn opgegroeid. Het is een voorrecht om de artistieke erfenis van een van de beste Nederlandse bands ooit te mogen brengen.'

  De Ro-d-ys-avond vindt plaats in de sfeer van de jaren 60. Presentatoren Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herinneringen op aan de hand van gesprekken, foto's en filmpjes aan een voor velen onvergetelijke tijd. 

 • Wandeling met dorpsgids door Eenrum

  Wandeling met dorpsgids door Eenrum Eenrum - Stella Dekker
  Rondleiding

  20 juni, 18 juli en 29 augustus, Eenrum

  Wandel door het mooie Eenrum met een dorpsgids en ontdek de geschiedenis en de verhalen van het dorp.
 • Expositie Van onderwijs naar ambacht

  Expositie Van onderwijs naar ambacht
  Tentoonstelling

  t/m 3 november, Delfzijl

  De expositie 'Van onderwijs naar ambacht' toont een zeldzaam bewaard gebleven collectie schoolmateriaal uit de 18e tot vroeg 20ste eeuw.
 • Guitar Bizarre

  Guitar Bizarre
  Lichte muziek

  vrijdag 21 juni, Groningen

  Op vrijdag 21 juni geeft Guitar Bizarre een uniek live optreden in Kunstlievend Genootschap Pictura.
  In 2021 hebben de gitaristen Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan het innovatieve gitaarduo Guitar Bizarre opgericht. Hendrik Jan staat aan de basis van de pop/rockband Nemesea en Remco is voormalig lid van het Groningen Guitar Duo. De achtergrond van beide musici is hiermee totaal verschillend en dit biedt het duo de mogelijkheid om muziek uit twee culturele sectoren op een vernieuwende manier met elkaar te verbinden.
  De gitaristen spelen op (zowel klassieke als western) akoestische gitaren en maken deels gebruik van zelf gecomponeerde backing tracks.
  Deze combinatie geeft de muziek een geheel eigen en origineel karakter en levert een nieuwe benadering van zowel klassieke muziek als verschillende andere stijlen op.
  Het repertoire bestaat uit eigen arrangementen van klassieke muziek, arrangementen van nummers uit de pop- en jazzwereld en eigen composities.

 • Projectkoor DIVERDOATSIE - Hear us loud and clear! Roze Korenconcert

  Projectkoor DIVERDOATSIE - Hear us loud and clear! Roze Korenconcert
  Klassieke muziek

  vrijdag 21 juni, Groningen

  Projectkoor DIVERDOATSIE zingt om vrijheid en diversiteit te vieren
 • Zonnewendeconcert Lutherse kerk

  Zonnewendeconcert Lutherse kerk Leo van Doeselaar en Marten Root
  Muziek overig

  vrijdag 21 juni, Groningen

  Leo van Doeselaar en Marten Root (traverso) geven een orgelconcert in de Lutherse Kerk op 21 juni 2024.
 • DE ORANJE JAGER OP JACHT NAAR GOUD - Nederland-Frankrijk

  DE ORANJE JAGER OP JACHT NAAR GOUD - Nederland-Frankrijk
  Muziek overig

  vrijdag 21 juni, Groningen

  Voetbal kijken op ongepaste wijze; met halftimeshow van zanger Niley!