Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

NTGent / Milo Rau - The Interrogation

Een persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen door Milou Rau en Édouard Louis

Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor NTGent The Interrogation, een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen. “Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren” (De Morgen★★★★)

Een ode aan het falen

The Interrogation is een ontroerend verslag van een jongen die via kunst probeert te ontsnappen aan zijn biografie. Acteur Arne De Tremerie, in de rol van Édouard Louis, loopt het podium op en neemt plaats voor de camera. Louis’ gezicht wordt groot geprojecteerd op het scherm op het achtertoneel. De man vertelt over Louis’ transformatie, de rode lijn van The Interrogation. Die lijn wordt afgewisseld met vragen d…

Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor NTGent The Interrogation, een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen. “Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren” (De Morgen★★★★)

Een ode aan het falen

The Interrogation is een ontroerend verslag van een jongen die via kunst probeert te ontsnappen aan zijn biografie. Acteur Arne De Tremerie, in de rol van Édouard Louis, loopt het podium op en neemt plaats voor de camera. Louis’ gezicht wordt groot geprojecteerd op het scherm op het achtertoneel. De man vertelt over Louis’ transformatie, de rode lijn van The Interrogation. Die lijn wordt afgewisseld met vragen die de acteur rechtstreeks aan de zaal stelt. Vragen die gaan over acteren en transformeren. “Vinden jullie applaus leuk? Houden jullie van improviseren, lezen, zingen?” En: “zou niet iedereen één keer in zijn leven van naam moeten veranderen?”

“Het is een diep melancholisch toneelstuk, een fragmentarisch toneelstuk, een teder toneelstuk, een voortdurende gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn.’ – Édouard Louis en Milo Rau 

Milo Rau

Milo Rau maakt wereldwijd furore met zijn prijswinnende producties als Familie, Orestes in Mosul en Grief and Beauty waarin realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs zij aan zij staan. Zijn levensecht theater ontroert, is spannend, maar toont vaak ook een onontkoombare waarheid. Deze zomer ruilt hij NTGent, waar hij sinds 2018 artistiek leider is, in voor Wiener Festwochen.

Édouard Louis

Édouard Louis – oorspronkelijke naam Eddy Bellegueule – veroverde met zijn auto­bi­o­gra­fi­sche succesroman Weg met Eddy Bellegueule met één mokerslag de wereld. Het boek vertelt, zonder franje en met veel droge humor, het levens­ver­haal van een homo­sek­suele jongen in een extreem homofobe omgeving. Regisseur Eline Arbo maakte een bejubelde theatrale en muzikale bewerking van deze roman. Ook de bewerking van Louis’ roman Ze hebben mijn vader vermoord door Ivo van Hove voor Internationaal Theater Amsterdam was een doorslaand succes.

Prijzen

  • € 7,50