't Schip in
Bijzondere combinatie van orgelmuziek en zeemansliederen met Armstrong's Patent en Vincent Hensen-Overdijk.
Neem alvast een kijkje
Over tegenstellingen gesproken: Shanties, dat is ruige zee, vrouwen en jenever. Orgelmuziek, dat is strak in de kerkbanken en pepermuntjes…
Hoe kunnen deze twee uitersten elkaar ooit ontmoeten? Dát kan heel goed en het gaat gebeuren, Armstrong's Patent met op het orgel Vincent Hensen-Oosterdijk.
Vincent: De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Toen ik 6 was vertelde mijn moeder dat ik naar…
Over tegenstellingen gesproken: Shanties, dat is ruige zee, vrouwen en jenever. Orgelmuziek, dat is strak in de kerkbanken en pepermuntjes…
Hoe kunnen deze twee uitersten elkaar ooit ontmoeten? Dát kan heel goed en het gaat gebeuren, Armstrong's Patent met op het orgel Vincent Hensen-Oosterdijk.
Vincent: De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Toen ik 6 was vertelde mijn moeder dat ik naar een kinderkoor ging en ik weet nog dat ik een gat in de lucht sprong. Opgegroeid in een muzikaal gezin waar luisteren naar en maken van muziek gewoon was ging ik als vanzelfsprekend naar Algemeen Muzikale Vorming. AMV en het kinderkoor stonden onder leiding van Douwe Kraster uit Veendam. Hij zorgde ervoor, samen met Harry de Groot uit Zuidlaren, mijn eerste orgelleraar, en Dirk Swama, de organist van onze kerk in Oude Pekela, dat ik later koos voor muziek als professionaal. Een organist en beiaardier zit doorgaans alleen te spelen. Nu heeft een beiaard altijd veel onvrijwillige luisteraars en het mooiste orgelspel is gemeentezangbegeleiding, maar toch is het fijn om ook samen met anderen muziek te maken, bijvoorbeeld in koorverband. Ik geloof dat een organist en een beiaardier dit muzikaal contact ook nodig hebben naast hun solospel.
Samen zingen, spelen en luisteren, koor, orgel of beiaard: Het is een voorrecht om zo de liefde voor muziek te delen.
Armstrong's Patent: Appingedam is onze thuishaven. Over een haven gesproken, ons koor, bestaande uit 5 mannen en 1 vrouw, zingen we verhalen over schepen, de zee, visserij en over familieleden die wachten op een veilige terugkeer van hun dierbaren, in de ….haven!
Onze liedjes zijn te herkennen aan een verhalend deel en de refreinen bevatten vaak een herhalend deel, wat natuurlijk altijd meegezongen mag worden. Sea-song is een juiste titel. Deze Sea-songs komen uit alle delen van de wereld en hebben ook allemaal weer hun eigen karakter. De liedjes worden vaak meerstemmig gezongen. Een Sea-song heeft vaak een werkritme. Deze liederen worden gezongen tijdens het werken op de schepen. Het ritme in de liedjes ondersteunt het werk, wat vaak zwaar en onder heftige omstandigheden moet worden uitgevoerd.
Laat je verrassen door hetgeen er geboden wordt!
21 april Nicolaïkerk in Appingedam, 14:30 uur. Special Guest Wia Buze. Wia Buze is geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl. Toen ze 2 jaar oud was wist zij dat ze zangeres wilde worden. Op 15-jarige leeftijd (in 1985) deed ze mee aan een voorronde van de Soundmixshow en daarna was het hek van de dam. Er volgden vele talentenjachten en heel veel prijzen, waaronder de Jordaantrofee (1991) en het Nederlands Songfestival (1995). In 1988 begon Wia met zingen in haar moerstaal, het Gronings en vanaf dat moment is zij niet meer weg te denken uit de wereld van de streektaalmuziek. Inmiddels zijn we 38 jaar verder en heeft Wia ontzettend veel optredens verzorgd met haar Gronings repertoire. In 1991 maakte zij haar eerste cd ‘Ik kom van Ziel’, in maart 2016 leverde zij de cd ‘Thoes’ af. In totaal maakte Wia door de jaren heen 10 cd’s met producer/arrangeur Jur Eckhardt. In 2020 vierde Wia haar 35-jubileum met het uitbrengen van het album ‘Lös!’ met haar nieuwe producer/arrangeur Mark Pepping. Voor haar verdiensten voor het behoud van het Gronings en de streektaalmuziek ontvangt ze de K. ter Laan Pries 2004 en wordt ze in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.
Prijzen
- € 10,00
- Betaalmogelijkheden: Online