‘GEBRAAD’ door Petra van Kalker

Locatie

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
Plan je route

Reserveer tickets

Van 1 tot en met 31 mei 2024 exposeert Petra van Kalker, kunstenaar uit Vinkhuizen, een schilderij in acryl getiteld ‘GEBRAAD’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘GEBRAAD’ is een schilderij van 20 x 20 cm, acryl op doek uit ongeveer 2016. In een donkere muur is een oven gemetseld die lekker staat te branden. Uit de vurige oven lijkt een gloeiend rood personage te kruipen. Zijn handen omklemmen al de muur. Onder de afbeelding zijn de letters ‘GEBRAAD’ gesjabloneerd. Het kleine schilderijtje is een speelse combinatie van horror en humor, terwijl de gebruikte techniek het werk een diepere laag geeft, die ver voorbij het illustratieve karakter van het beeld reikt. Door de letters en het niet alledaagse woord ‘gebraad’ roept de kunstenaar een vervreemdend karakter op. Het werk komt uit een serie van kleine doeken die Van Kalker tussen 2015 en 2018 heeft gemaakt.…

Van 1 tot en met 31 mei 2024 exposeert Petra van Kalker, kunstenaar uit Vinkhuizen, een schilderij in acryl getiteld ‘GEBRAAD’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘GEBRAAD’ is een schilderij van 20 x 20 cm, acryl op doek uit ongeveer 2016. In een donkere muur is een oven gemetseld die lekker staat te branden. Uit de vurige oven lijkt een gloeiend rood personage te kruipen. Zijn handen omklemmen al de muur. Onder de afbeelding zijn de letters ‘GEBRAAD’ gesjabloneerd. Het kleine schilderijtje is een speelse combinatie van horror en humor, terwijl de gebruikte techniek het werk een diepere laag geeft, die ver voorbij het illustratieve karakter van het beeld reikt. Door de letters en het niet alledaagse woord ‘gebraad’ roept de kunstenaar een vervreemdend karakter op. Het werk komt uit een serie van kleine doeken die Van Kalker tussen 2015 en 2018 heeft gemaakt.

Petra van Kalker (1952) studeerde aan ABK Minerva af in tekenen in grafiek. In de loop van haar meer dan veertigjarig kunstenaarschap ontwikkelde haar werk zich naar verfijnd poëtisch figuratief werk. Haar werk ontstaat associatief, laag na laag en is opgebouwd uit oersymbolen als huizen, boten, vissen, hoofden en handen. De laatste jaren is zij vooral bezig met kleine sculpturen, soms maakt zij uitstapjes naar de schilderkunst.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 mei 2024

Prijzen

  • Gratis