Kultuuragenda

De KultuurAgenda is dé culturele agenda van de provincie Groningen. 
Een concert, voorstelling, workshop, netwerkbijeenkomst of tentoonstelling, van amateurkunst tot professionele aanbieders, elke culturele activiteit kan worden toegevoegd.   

Meld jouw activiteit direct hier aan!

Wat zoek je

Wanneer

Filter op:

Gebied
Thema

979 resultaten

  • Tattoo

    Tattoo
    Tentoonstelling

    t/m 1 augustus, Groningen

    Forum Groningen presenteert, in samenwerking met Musée du quai Branly-Jacques Chirac en Henk Schiffmacher, de expositie Tattoo.
  • Guardians of Grunn-slotfeest & fanart-expositie

    Guardians of Grunn-slotfeest & fanart-expositie
    Varia

    donderdag 3 juli, Groningen

    Donderdag 3 juli, van 15-19 uur, is het grote Guardians of Grunn-slotfeest inclusief fanart-expositie!

    We hopen dat we je in aanloop naar én tijdens de Maand van de Kunst op Straat hebben kunnen inspireren zélf in de pen te klimmen en met ons de parallelle werkelijkheid Grunn in woord en beeld te vatten. Misschien heb je wel meegedaan aan een van de workshops; heb je je laten rondleiden tijdens een van onze tours, of heb je meegedaan aan de schrijfwedstrijd? Of misschien heb je simpelweg thuis aan de keukentafel van jouw favoriete beeld een character gemaakt? 

    👀 Hoe dan ook, wij willen jouw creatie zien!

    📣 Als afsluiter van de Maand van de Kunst op Straat maand nodigen we alle Groningers uit hún personage, gebaseerd op een van de 600 kunstwerken op straat, aan het Grunn’iversum toe te voegen voor een pop-upexpositie in Kunstpunt. Welk materiaal je gebruikt is aan jou: je kunt tekenen, schilderen, boetseren, bouwen van Lego...  We doen ons best elke publieksinzending een mooi plekje te geven.

    🧑‍💻 Lees meer over hoe je mee kan doen via 👉 Creëer je eigen Grunn-character  - Kunstpunt Groningen
      
    Op donderdag 3 juli brengen we alles samen:

    De fanart-expositie; De resultaten van de workshops met Stichting de Vrolijkheid en onze samenwerking met Noorderpoort Kunst & Multimedia; Bekendmaking van de winnaar van de Kunst op Straatprijs! (Stemmen kan nog t/m 20 juni 👉 kunstpuntgroningen.nl/stem.) Bekendmaking van de winnaar van de schrijfwedstrijd én voordrachten van de vijf beste inzendingen; Workshops; Lekkere hapjes & drankjes;  En… een epische playlist!

    Mis het niet!

    🥳 Guardians of Grunn-slotfeest & fanart-expositie
    🗓️ Donderdag 3 juli | 15-19 uur
    📍 Kunstpunt Groningen | Trompsingel 27a
    🎟️ Gratis entree

  • Koningstheater

    Koningstheater
    Theater overig

    donderdag 3 juli, Groningen

    Deze improvisatievoorstelling vindt plaats op donderdag 3 juli in het De Kasteelvrouwe. De voorstelling wordt gespeeld door Ulteam.

    Stilzitten is er niet bij tijdens deze voorstelling. In kleine groepjes volg je jouw eigen acteur door het hele gebouw, terwijl deze diens verhaal improviseert. Zo krijg je alle hoekjes en gaatjes van De Kasteelvrouwe te zien.
    Enkele basis ingrediënten worden vooraf gegeven en dan begint de improvisatie. Ter plekke ontstaat het verhaal en leef je mee met het wel en wee van jóuw hoofdpersoon. En het mooie is: ander publiek volgt een andere acteur en krijgt een heel verschillend perspectief op de avond.
    Een unieke, vernieuwende improvisatievoorstelling die uitnodigt tot meeleven en mooie discussies na de voorstelling!


    Over Ulteam
    Ulteam is de grootste vereniging voor improvisatietheater in Groningen (en één van de grootste van Nederland). Er zijn meerdere groepen binnen de vereniging, voor zowel beginners als voor improvisatoren met ruime ervaring. In de afgelopen jaren speelde Ulteam al meerdere speciale improvisatievoorstellingen, waaronder enkele containervoorstellingen op Noorderzon en formats op kleinere festivals als Hongerige Wolf en WinterWelVaart.

    Let op: de voorstelling is minder geschikt voor mensen die niet goed kunnen lopen of lang kunnen staan.

    Foto: Allert van der Hoeven

  • 3D-printen en lasersnijden

    3D-printen en lasersnijden
    Varia

    3 juli, 10 juli en nog 3 dagen, Groningen

    Zelf aan de slag met behulp van een Smartlab medewerker!
  • Want2Swing in Simplon

    Want2Swing in Simplon
    R&B en Soul

    donderdag 3 juli, Groningen

    Op 3 juli a.s. sluit de Asser Funk&Soul Formatie Want2Swing haar succesvolle seizoen af met een spetterend concert in poppodium Simplon Groningen. Want2swing, bekend van haar onverwachte en frisse interpretaties van bijna 100 ultieme hit songs onder de naam FUPS, heeft speciaal voor deze avond een spectaculair programma ingestudeerd rond de muziek van de Californische soulband "Tower Of Power". Daarnaast zal de jeugdband een setje spelen en wordt de avond afgesloten met een onvervalst setje dansmuziek. Aanvang 21.00 uur. Kaarten € 15,-- via Simplon (https://simplon.stager.co/web/tickets/111522878)

  • Reverend Peyton's Big Damn Band (USA) + Pert Near Sandstone (USA)

    Reverend Peyton's Big Damn Band (USA) + Pert Near Sandstone (USA)
    Muziek overig

    donderdag 3 juli, Groningen

    **Bluesrock and honky tonk country**

    Reverend Peyton's Big Damn Band is diepgeworteld in de authentieke tradities van countryblues en rock-'n-roll. Met gitarist en zanger Reverend Peyton aan het roer, bijgestaan door zijn vrouw Breezy Peyton op het wasbord en drummer Jacob Powell, staat de band bekend als "de beste front porch bluesband ter wereld."

    Hun nieuwste album, Dance Songs for Hard Times, is een eerbetoon aan veerkracht en creativiteit te midden van donkere dagen. De songs, geschreven bij kaarslicht in hun eeuwenoude blokhut tijdens stroomstoringen, dragen een rauwe eerlijkheid die recht uit het hart komt.

    Support Pert Near Sandstone vindt zijn oorsprong in een hechte groep jeugdvrienden uit de levendige muziekscene van Minneapolis. Hun samenspel roept de warmte en samenhang op van traditionele familiebandjes, terwijl hun muziek diep doordringt tot de kern van de Amerikaanse rootsmuziek.

  • Voorleeshalfuurtje (2+)

    Voorleeshalfuurtje (2+)
    Varia

    donderdag 3 juli, Groningen

    Elke eerste donderdag van de maand lezen we voor in Wonderland. Leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.
  • Verdwalen

    Verdwalen
    Tentoonstelling

    t/m 30 november, Bellingwolde

    In de tentoonstelling 'Verdwalen' laten kunstenaars zien hoe wandelen zonder vooropgezet doel je naar de ziel van een landschap kan brengen.

    Over de tentoonstelling
    Door te voet door het Groninger land te gaan ervaar je het landschap met al je zintuigen. Elk seizoen biedt nieuwe ervaringen, elk pad nieuwe ontdekkingen. Lopen is zo een innige manier om je omgeving in al zijn volheid en verscheidenheid te ervaren en ermee vertrouwd te raken.

    Contact met het land
    Onze samenleving is veelal op snelheid en productiviteit gericht. We maken nog maar weinig tijd vrij om te vertragen en het landschap tot ons te laten spreken. Wandelen prikkelt, het maakt je nieuwsgierig naar de natuur, de geschiedenis, de verhalen en daarmee de eigenheid van de plek waar je bent.

    Exposanten
    Voor Verdwalen gingen ruim 30 kunstenaars naar buiten. Hun indrukken verwerkten ze in verrassende schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, installaties en digitale presentaties. In de expositie zie je werk van:
    Annie Beugel, Menno Bijleveld, Saskia de Boer, John Dilling, Ingeborg Entrop, Ina Fekken, Laura van Gaans, Marjan Geboers, Marijk Gerritsma, Nico Goezinne, Cora Jongsma, YvoElise Klinkert, Hilli Kuilman, Judith Lechner, Minxia Mae, Roelant Meijer, Sasja Michalski, Kristi Neider, Thea Oost, Anita Oosterloo, Sona Sahakian, Marius de Schaar, Geert Schreuder, Janouk ter Veer, Mariska Vos, Annemiek Vos, Merijn Vrij, Wasdi Wartorejo, Marion de Boer, Gerlinde Visscher, Afineke de Vries en Fiona Zondervan.

    Haal meer uit de tentoonstelling
    In Verdwalen is op een speciale picknickplaats ruimte voor het uitwisselen van wandelervaringen.
    Jonge bezoekers volgen met een speciale rugzak een eigen spannende verdwaalroute door de zalen van het museum.
    Slenteren of snelwandelen? Op de paden van het museumbos experimenteer je met alles wat lopen kan zijn!

    Naar buiten!
    Voor Verdwalen werkt het museum samen verschillende wandelorganisaties en - specialisten. Zij bieden je een gevarieerd wandelprogramma op verschillende locaties in Westerwolde en andere leuke extra’s. Kijk op www.hetmow.nl voor de actuele agenda van het randprogramma.

  • Expositie Herinneringen aan de bevrijding

    Expositie Herinneringen aan de bevrijding
    Tentoonstelling

    t/m 31 augustus, Appingedam

    Dit jaar staan we stil bij een belangrijk moment in onze geschiedenis: de bevrijding van Appingedam in april 1945. Aan de hand van verhalen, foto’s en objecten brengen we de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in deze stad tot leven.
  • Expositie Middagmaal

    Expositie Middagmaal
    Tentoonstelling

    t/m 2 november, Delfzijl

    Bijzonder bewaard gebleven kookgerei uit de 18e en 19e eeuwse keuken. Het hoofdvoedsel in de 19e eeuw bestond voornamelijk uit aardappelen, of in het Gronings 'eerabbels' of 'eerappel'. Als pap of stamppot, of als beleg op brood, vaak op smaak gebracht met azijn.
  • Huizinga meubelen!

    Huizinga meubelen!
    Tentoonstelling

    t/m 13 september, Appingedam

    Deze expositie biedt een unieke inkijk in het verfijnde vakmanschap en de tijdloze ontwerpen van HUIZINGA, wiens werk een belangrijke rol speelde in de Nederlandse meubelgeschiedenis.
  • Expositie Edith Snoek

    Expositie Edith Snoek
    Tentoonstelling

    wekelijks , Groningen

    Edith Snoek schildert kundig de ambivalentie, schoonheid en kwetsbaarheid die kinderen en adolescenten zo kenmerken. Edith Snoek (1958) studeerde in 2003 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.
  • Joana Schneider - Otherworldly

    Joana Schneider - Otherworldly
    Varia

    t/m 31 augustus, Groningen

    In de nieuwe tentoonstelling Joana Schneider - Otherworldly neemt het Groninger Museum je mee naar een wereld waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Je ziet hier bijzondere kunstwerken van textiel, gemaakt door kunstenaar Joana Schneider. Haar sculpturen laten je nadenken over verandering in onze wereld. Ze gebruikt oude technieken, zoals borduren en weven, en verwerkt in haar sculpturen thema’s als identiteit, schoonheid en vernieuwing.

    Otherworldly laat zien hoe sterk de natuur kan veranderen én hoe krachtig onze verbeelding is. In deze tentoonstelling kom je op een plek waar gewone dingen samenkomen met het magische. Het voelt alsof je op ontdekkingstocht bent, tussen wat je kent en iets nieuws en mysterieus.

  • you raised me to believe i should be timid;

    you raised me to believe i should be timid;
    Varia

    t/m 5 juli, Groningen

    In haar eerste solotentoonstelling bij Kunstruimte Block C verdiept Radina Kordova zich in de Bulgaarse folklore en het culturele geheugen. Ze doet dit door persoonlijke ervaringen te verwerken in haar werk. Met een performance onderzoekt ze hoe patriarchale waarden de vrouwelijke identiteit in Oost-Europa beïnvloeden. Ze bouwt een traditioneel geïnspireerde drinkfontein (cheshma) en geeft op haar eigen manier vorm aan de Samodiva – een vrouwelijke geest uit de folklore.

    Het werk opent een tussenruimte waarin oude, soms ongemakkelijke normen naar boven komen. Door het gebruik van grof taalgebruik worden deze normen uitgedaagd en opnieuw bekeken. De tentoonstelling valt samen met de Bulgaarse midzomerfeesten en de Rusalka-week – een periode in de folklore waarin de wereld als ‘tussen werelden’ wordt gezien. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te doen aan een ritueel uit deze week door een kruid, een rood draadje of een steen mee te nemen en bij de cheshma achter te laten.

    5 juli 14.00 uur performance you raised me to believe i should be timid;
    wees op tijd, voor meer info, check social media:

    Instagram
    Facebook

  • Uit het paradijs

    Uit het paradijs
    Varia

    t/m 26 oktober, Ter Apel

    60 jaar geleden verscheen De mens en zijn symbolen van Carl Gustav Jung. Het boek vond veel weerklank onder kunstenaars. Jungs visie op de mens en de kunst, het onbewuste en het symbool, vormt de inspiratie voor de tentoonstelling Uit het paradijsKunst, mythologie, psychologie, die van 29 maart t/m 26 oktober 2025 bij ons te zien is.

    Heden en verleden

    Immense spiraalvormige schilderingen, getufte ‘Joshua trees’, en slangen die het gezicht van een vrouw omlijsten terwijl zij daar onbewogen onder blijft. In de tentoonstelling Uit het paradijs beloopt de bezoeker labyrint-achtige paden langs hedendaagse en moderne kunst en enkele bijzonder historische werken: van grafiek van Salvador Dalì en Rembrandt tot videokunst Guido van der Werve en fotografie van Juul Kraijer. Centraal staat ‘de reis van de mens’, geïnspireerd op het werk van dieptepsycholoog C.G. Jung en mythedeskundige Joseph Campbell. Hun werk is al jaren een inspiratiebron voor vele kunstenaars, filmmakers (de ‘Hollywoodfilm’) en romanschrijvers. In Uit het paradijs wordt de bezoeker zelf mee op reis genomen. Om vanuit de veilige omgeving – het paradijs – via obstakels uiteindelijk gelouterd naar huis terug te keren.

    Deelnemende kunstenaars

    In Uit het paradijs is werk te zien van Sanne Bax, Charlotte Caspers, Nel Klaassen, Stan Klamer, Juul Kraijer, Ralf Kokke, Thomas Trum en Guido van der Werve. Bijzondere bruiklenen zijn o.a. Rembrandts Verloren zoon en Dali’s Divina Commedia, uit onder meer de collecties van Museum Helmantel, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Embassy of the Free Mind en Museum Krona, Met dank aan Special Arts, atelier voor ‘outsider art’, is ook werk te zien van Guus Schut, Wijnand de Vries, Anna Worrel en Lenneke Zoeteman.

    Beleving

    De route van kronkelige paden langs de verschillende werken in de tentoonstelling vormt een labyrint. De expositievormgeving speelt met het zicht van de bezoeker die soms zicht, soms half-zicht, soms geen zicht heeft. Net als op de wegen die mensen in hun eigen leven bewandelen en waarlangs zij zich ontwikkelen. Christelijke mythen en symbolen die (ook) in de tentoonstelling te zien zijn, krijgen in deze kunstzinnige spiegeling van de ‘reis van de mens’ een nieuwe betekenis. Kunst, mythologie en psychologie gaan in de tentoonstelling Uit het paradijs hand in hand.

  • 'Baci / Kiss / Kusjes’ door Guerrilla Performing / Roccioletti.com

    'Baci / Kiss / Kusjes’ door Guerrilla Performing / Roccioletti.com
    Varia

    t/m 31 juli, Groningen

    Van 1 tot en met 31 juli 2025 exposeert Guerrilla Performing, een kunstenaarscollectief uit Italië, een foto van een performance ‘Kiss / Baci’  in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

    ‘Baci / Kiss / Kusjes’ is een fotografisch verslag (Camera (4" f 22 iso 64) van een gemeenschappelijke performance door het kunstenaarscollectief Roccioletti.com. Het printwerk is van de firma Copy 76 in Paddepoel. Het collectief gebruikte in de performance kusjes en levende lichamen van mensen. De kunstenaars vroegen mensen om deel te nemen in duo’s en elkaar te kussen. De deelnemers daarop deden weer hun eigen toevoegingen en daarop kwamen weer reacties van degenen die de foto’s van de performance zagen. De kus en de intermenselijke connectie werd zo door gegeven. De perormance groeide uit van een deconstructie en reconstructie van een anthropologisch, historisch, cultureel, sociaal en individueel gebaar.

    Kussen is een fenomeen dat al zeer oud is, maar ook weer niet universeel menselijk. De Indo-europeanen hielden al wel van zoenen. Het Italiaanse ‘baci’ gaat terug op het Indo-europese ‘bu’. De ouden begonnen ook al vroeg over kussen te schrijven. Troels Pank Arbøll en Sophie Lund Radmussen toonden in een studie uit 2023 aan dat kleitabletten uit 2.500 BCE al repten over kusjes geven met een romantische bedoeling. De studie ging overigens ook over seksueel overdraagbare aandoeningen, onder meer door kussen. Tegenwoordig is de koortslip daarom nog berucht. 

    Zoenen kwam aanvankelijk sporadisch in de kunst voor. Een beroemde ‘Kus’ is die van Giotti uit 1305, ‘De ontmoeting van Joachim en Anna bij de Gouden Poort’. Vanaf de 19e eeuw werd er heel wat meer gekust en kwamen nieuwe media op. Zo liet Eadweard Muybridge twee dames elkaar kussen op foto en vond in 1896 de eerste filmkus plaats in de korte film ‘The Kiss’. Toen veroorzaakte dat nog wat ophef, maar tegenwoordig wordt er op het witte doek, met onderbreking van corona, lustig afgelebberd, want: kussen is leuk.

    Guerrilla Performing is een kunstcollectief uit Italië rond de performer en kunstorganisator Andrea Roccioletti (1979) uit Turijn en Rossella Ferrero, fotografe en beeldend kunstenaar eveneens uit Turijn. Het collectief onderzoekt het menselijk lichaam in relatie tot zichzelf, andere lichamen, dingen en ruimte. Zeer geregeld organiseert het gezelschap performances, maar neemt ook deel in exposities. Verslag van hun bevindingen plaatst de groep op hun website https://roccioletti.com.

    De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

    Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

  • 80 jaar vrijheid Groningen

    80 jaar vrijheid Groningen
    Varia

    t/m 31 december, Groningen

    In 2025 viert en herdenkt Groningen 80 jaar vrijheid! Meer dan 100 partijen uit de hele provincie werken samen aan een uitgebreid programma vol indrukwekkende herdenkingen, lezingen, workshops, interactieve exposities, theater- en muziekvoorstellingen, educatieve activiteiten en nog veel meer. Dit bijzondere jaar biedt een kans om stil te staan bij de betekenis van vrijheid, zowel historisch gezien als nu. Van jong tot oud, iedereen is welkom om deel te nemen. Kijk voor alle activiteiten op de kalender op onze website.

  • Expositie Vergane Glorie door fotograaf Klaas Onnes

    Expositie Vergane Glorie door fotograaf Klaas Onnes Klaas Onnes
    Tentoonstelling

    t/m 18 augustus, Rottum

    In de sfeervolle kerk van Rottum is deze zomer de indrukwekkende fototentoonstelling Vergane Glorie van fotograaf Klaas Onnes te bewonderen.
  • Eindexamenexpositie Klassieke Academie in Pictura

    Eindexamenexpositie Klassieke Academie in Pictura
    Varia

    t/m 20 juli, Groningen

    Eindexamenexpositie Klassieke Academie in Pictura

    Dertien afgestudeerde kunstenaars van Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen tonen hun eindexamenwerk van 2 tot en met 20 juli in Kunstlievend Genootschap Pictura aan de St.Walburgstraat 1 in Groningen.

    Alle afgestudeerden hebben in de Masteropleiding hun eigen weg gevonden als beeldend kunstenaar. Zoneemt Sacha van Aarde de kijker mee in haar verhalen en schildert Cecilia Bouma portretten van dieren en mensen, met veel passie, kleur en persoonlijkheid. Yvette Hartog-van Dijk is geboeid door kinderen die opgaan in hun droomwereld, puur en onbevangen. Hanneke van Eijk combineert het ‘echte’ met het ‘onechte’ en verwerkt vervreemdende elementen in haar schilderijen.  Marianne de Vries-de Groot legt de kracht, schoonheid en stilte vast van de natuur, in olieverf maar ook in houtsnedes. Karien Hillebrands zoekt de grens op tussen figuratie en abstractie, waarbij ze experimenteert met verschillende materialen. Charlot van der Hoeven schilderde een jaar lang elke maand haar geliefde die met pensioen ging. Een boeiende, humorvolle en vooral liefdevolle serie. Bij Han van der Hoeven staat de natuur centraal, expressief realistisch en kleurrijk. Renate Hofsteede wekt met een losse expressieve toets dieren tot leven, waarbij ze de ziel en persoonlijkheid vangt. Ronne van den Hurk brengt met haar houtsnedes van bekende en onbekende deuren een ode aan Groningen, terwijl Annelies Groeneveld-Lems zich juist op het schilderen van mensen richt met het thema ‘de in zichzelf gekromde mens’. Het werk van Judith Schuurhuis bevindt zich op het snijvlak van impressionistische en expressionistische stijlkenmerken, waarbij 'het licht van de liefde' centraal staat. Elina Zijlstra ontdekte dat kunst haar taal is om gevoelens te verbeelden, in een spel van contrasten en kleur

    Eindexamenstudenten 2025: Sacha van Aarde, Cecilia Bouma, Yvette Hartog-van Dijk, Hanneke van Eijk, Marianne de Vries-de Groot, Karien Hillebrands, Charlot van der Hoeven, Han van der Hoeven, Renate Hofsteede, Ronne van den Hurk, Annelies Groeneveld-Lems, Judith Schuurhuis, Elina Zijlstra.

    Openingstijden Kunstlievend Genootschap Pictura, St Walburgstraat 1 in Groningen: woensdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

     


  • Kunstkabinetten @Slochteren

    Kunstkabinetten @Slochteren
    Varia

    t/m 24 juli, Hoogezand

  • Peter Boersma – oud werk

    Peter Boersma – oud werk
    Varia

    t/m 10 oktober, Groningen

    Peter Boersma is grafisch ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Zijn inspiratie vindt hij in verweerde boeken, tijdschriften uit vervlogen tijden en byzondere verzamelingen. Daarmee creëert hij nieuwe geschiedenis. Laag voor laag geeft hij het een nieuwe context en betekenis. De verhalen die zo ontstaan spreken zeer tot de verbeelding. Zijn techniek is origineel en uniek, zijn werken zijn zowel abstrakt als figuratief.

    In deze expositie toont Peter een overzicht van de collages en de assamblages die hij de afgelopen 25 jaar maakte. Het plezier van het maken en de drang om steeds te vernieuwen spatten er vanaf.

  • Winschoten 200-jaar

    Winschoten 200-jaar
    Varia

    t/m 14 december, Winschoten

    Winschoten viert 200-jarig (stads)bestaan met feestelijk jaarprogramma! In 2025 viert Winschoten haar 200-jarig (stads)bestaan.
  • Verdwalen

    Verdwalen
    Varia

    t/m 30 november, Bellingwolde

    In de tentoonstelling Verdwalen laten kunstenaars zien hoe wandelen je naar de ziel van een landschap kan brengen.

    Over de tentoonstelling

    Door te voet door het Groninger land te gaan ervaar je het landschap met al je zintuigen. Elk seizoen biedt nieuwe ervaringen, elk pad nieuwe ontdekkingen. Lopen is zo een innige manier om je omgeving in al zijn volheid en verscheidenheid te ervaren en er vertrouwd mee te raken.

    Contact met het land

    Onze huidige samenleving is veelal op snelheid en productiviteit gericht. We maken nog maar weinig tijd vrij om te vertragen en het landschap werkelijk tot ons te laten spreken. Wandelen prikkelt, het maakt je nieuwsgierig naar de natuur, de geschiedenis, de verhalen en daarmee de eigenheid van de plek waar je bent.

    Exposanten

    Ruim 30 kunstenaars gingen speciaal voor Verdwalen naar buiten en verwerkten hun indrukken in verrassende schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, installaties en digitale presentaties.

    Dit zijn de deelnemende kunstenaars:

    Annie BeugelMenno Bijleveld, Saskia de BoerJohn DillingIngeborg Entrop, Ina FekkenLaura van GaansMarjan GeboersMarijk GerritsmaNico GoezinneCora JongsmaElise KlinkertHilli KuilmanJudith LechnerMinxia MaeRoelant MeijerSasja MichalskiKristi NeiderThea OostAnita OosterlooSona SahakianMarius de SchaarGeert SchreuderJanouk ter VeerMariska VosAnnemiek VosMerijn VrijWasdi WartorejoMarion de BoerGerlinde VisscherAfineke de Vries en Fiona Zondervan.    

    Haal meer uit de tentoonstelling

    In de expositie biedt een knusse picknickplaats ruimte voor het uitwisselen van wandelervaringen.

    Jonge bezoekers volgen met een gevulde rugzak een eigen spannende verdwaalroute door de zalen van het museum.

    Slenteren of snelwandelen? Op de paden van het museumbos experimenteer je vanaf half juni met alles wat lopen kan zijn.

  • Expositie 'Bevrijding en wederopbouw Delfzijl'

    Expositie 'Bevrijding en wederopbouw Delfzijl'
    Tentoonstelling

    t/m 31 augustus, Delfzijl

    De bevrijding van Delfzijl vond plaats op 2 mei 1945, na een intensieve eindstrijd. Over deze periode is veel geschreven en er is dan ook veel materiaal om hier een tentoonstelling aan te wijden.