Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Buffalo Nichols

TakeRoot presents: Moderne blues die suddert en rookt

Vanaf het moment dat Buffalo Nichols verliefd werd op de gitaar stelde hij zichzelf steeds dezelfde vraag. Hoe kon hij de blues van het verled…

Vanaf het moment dat Buffalo Nichols verliefd werd op de gitaar stelde hij zichzelf steeds dezelfde vraag. Hoe kon hij de blues van het verleden naar de toekomst brengen? Via een baptistenkerk en bars in Milwaukee, was het een wereldreis door West-Afrika en Europa tijdens een creatieve downperiode die het antwoord begon te onthullen. “Een deel van mijn bedoeling, om mezelf comfortabeler te maken met mijn muziek, is om meer zwarte verhalen in de genres folk en blues te stoppen. Als ik naar deze plaat luister, wil ik dat meer zwarte mensen zichzelf horen in deze muziek die echt van hen is.”, legt gitarist, songwriter en zanger Carl ‘Buffalo’ Nichols uit. Dat verlangen wordt belichaamd in zijn titelloze debuutalbum -en eerste solo blues ondertekening in bijna 20 jaar van label Fat Possum- dat grotendeels bestaat uit demo’s en studiosessies die zijn opgenomen tussen Wisconsin en Texas.

Nichols laat zijn moderne blues sudderen en roken, waarbij hij pyrotechnische blaren vermijdt. Somber en behoedzaam, met suggestieve akoestische gitaar, nauwelijks percussie en Nichols’ wijselijk smekende stem. Naast roots-cuts, laat Nichols door viool ondersteunde singer-songwriter-stijlen en retro-rockvriendelijk materiaal in Black Puma stijl horen.

Prijzen

  • € 15,50