Nhung Dam

De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam, ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’, werd bekroond met een wa…

De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam, ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’, werd bekroond met een ware sterrenregen. “Een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties”, schreef Theaterkrant. Opvolger ‘Nhung geeft zich bloot’ gaat over de cruciale kruispunten in ons leven. Dat zijn niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek of dating-strategieën, maar die van geluk. Want dat Nhung Dam Nederlands is, is toeval. Dat ze graag hutspot eet. Toeval. Dat ze lid is van de ANWB. Toeval. Het schip dat haar Vietnamese ouders van zee plukte kwam nou eenmaal uit Nederland. Maar een verkeerde keuze? Die kan tot een compleet ander leven leiden. Ze vertelt erover tijdens een avond vol humor en herkenbaarheid. Levensplezier verpakt in een goed verhaal, met de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera.  


De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐ over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’: 
“Een hoopgevende, soms grappige, soms ijdele voorstelling, waarin de coronacrisis een metafoor wordt voor een groot liefdesverdriet. (…) Een hartverwarmende solo.” 
 
De Telegraaf ⭐⭐⭐⭐ over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’: 
“De tekst is sterk opgebouwd en geweldig mooi geschreven door de actrice zelf, samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra. (…) De vervreemdende elementen tillen het verhaal boven de werkelijkheid uit. Nhung Dam heeft een warme, beeldende vertelstijl.” 
 
Theaterkrant over ‘3 miljoen voetstappen naar Sicilië’: 
“Een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties. In mooi klein spel weet Dam liefde, schaamte en woede in hetzelfde moment te leggen. (…) Dat levert breekbare, goudeerlijke taferelen op die tegelijkertijd intens grappig en onnoemlijk pijnlijk zijn.” 

Wanneer

  • Woensdag 17 april 2024 20.15 - 21.55 uur

Prijzen

  • Regulier€ 19,50