Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor - Spiegel im Spiegel

Een concertprogramma waarin de grenzen tussen concert en kerkelijke mis vervagen.

Locatie

Adres:
Trompsingel 27
9724 DA Groningen
Plan je route

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor laten de grenzen tussen concert en kerkelijke mis vervagen. Strijkers en zangers spelen in verschillende bezettingen, verspreid over het podium.

Centraal staat het meditatieve Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, met als solist Candida Thompson, artistiek leider van de Amsterdamse strijkers. Volgens Alex Ross, muziekcriticus bij de New Yorker, is de muziek van Pärt “een oase van rust in een door technologie verzadigde cultuur biedt”. Hetzelfde zou je kunnen zeggen van Plainscapes, waarin componist Peteris Vasks je meevoert naar het uit een winterslaap ontwakende Letse landschap. Muziek die, anders dan bij Pärt, niet religieus is, maar spiritueel en meeslepend is het zeker. Vaughan Williams slaat met zijn Fantasia on a theme by Thomas Tallis een brug naar de zoete, zestiende-eeuwse Tunes van Tallis.…

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor laten de grenzen tussen concert en kerkelijke mis vervagen. Strijkers en zangers spelen in verschillende bezettingen, verspreid over het podium.

Centraal staat het meditatieve Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, met als solist Candida Thompson, artistiek leider van de Amsterdamse strijkers. Volgens Alex Ross, muziekcriticus bij de New Yorker, is de muziek van Pärt “een oase van rust in een door technologie verzadigde cultuur biedt”. Hetzelfde zou je kunnen zeggen van Plainscapes, waarin componist Peteris Vasks je meevoert naar het uit een winterslaap ontwakende Letse landschap. Muziek die, anders dan bij Pärt, niet religieus is, maar spiritueel en meeslepend is het zeker. Vaughan Williams slaat met zijn Fantasia on a theme by Thomas Tallis een brug naar de zoete, zestiende-eeuwse Tunes van Tallis. Maar je hoort ook de woeste oerkreten van Veljo Tormis in Curse upon Iron en het vurige Concerto van zijn leermeester Lepo Sumera.

Bekijk hier een trailer van de voorstelling.

Programma
Pärt: Spiegel im Spiegel voor cello en piano
Tallis: Psalm Tunes
Vaughan Williams: Fantasy on a theme by Thomas Tallis
Tormis: Curse upon Iron

— PAUZE —

Vasks: Plainscapes voor viool, cello en koor
Tallis: Psalm Tunes
Sumera: Concerto per voci e strumenti
Pärt: Spiegel im Spiegel voor viool en piano

dirigent: Martina Batič | artistieke leiding en viool: Candida Thompson | cello: Tim Posner | piano: Hülya Keser

Dit concert wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.  

Wanneer

  • Zondag 7 mei 2023 om 20.15 uur

Prijzen

  • € 27,50